Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Pizza Hut- Αφράτη ζύμη

Ακόμα και η κλασσική πίτσα της Ιταλίας είναι με λεπτή και τραγανιστή ζύμη. Η Pizza Hut όμως αποφάσισε να την κάνει αφράτη και τραγανιστή. Ο κόσμος την λάτρεψε και όσοι προσπάθησαν να την μιμηθούν απέτυχαν. Εμείς όμως βρήκαμε το μυστικό τους.

Θα χρειαστείς:

2 ¼ κ.γ. ξερή μαγιά
½ κ.γ. μαύρη ζάχαρη
1 ½ κούπα ζεστό νερό
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Πως θα το κάνεις;



Ανακάτεψε σ’ ένα μπολ τη μαγιά με το νερό και με την ζάχαρη και άστα να «ηρεμήσουν» για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια πρόσθεσε το αλάτι και το λάδι. Αμέσως βάλε και τις 2 ½ κούπες αλεύρι και ξεκίνα να ζυμώνεις.
Ανακάτεψε όλα τα υλικά καλά και στη συνέχεια άπλωσε αλεύρι σ’ ένα καθαρό πάγκο. Βάλε την ζύμη σου εκεί πάνω και συνέχισε το ζύμωμα μέχρι η ζύμη να μην είναι κολλώδες. Αν χρειαστεί πρόσθεσε λίγο ακόμα αλεύρι.

Βάλε την ζύμη σ’ ένα μπολ, σκέπασέ το μ’ ένα πανί και άσε την ζύμη να «ξεκουραστεί» για καμιά ωρίτσα. Θα την δεις να διπλασιάζεται.

Η ζύμη σου πλέον είναι έτοιμη και μπορείς να φτιάξεις όποια πίτσα σ’ αρέσει με την αγαπημένη σου αφράτη ζύμη. Να έχει στο μυαλό σου ότι πρέπει να την ψήσεις σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς για περίπου μισή ώρα. Ρίχνε και καμιά ματιά ενδιάμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου