Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Η επόμενη ημέρα μετά το Μουντιάλ θα είναι χωρίς τον Ρεχάγκελ. Είναι πολλά τα εννέα χρόνια, σίγουρα η ρουτίνα σε κουράζει, όπως κούρασε και τον Μπάγεβιτς η πρώτη του οκταετία. Είναι ανθρώπινο. Το ερώτημα είναι ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του.
Η ΕΠΟ έχει τρεις δρόμους να ακολουθήσει:
Διαγωνισμό , όπως το 2001 που ήρθε ο Ρεχάγκελ για κάθε προπονητή του κόσμου...
Να επιλέξει 'Ελληνα προπονητή
Να επιλέξει από ξένους προπονητές που βρίσκονται χρόνια στην Ελλάδα και γνωρίζουν την Ελληνική πραγματικότητα.
Ένας εξ αυτών θα μπορούσε να είναι ο Λίνεν. Γερμανός, όπως ο προκάτοχός του, θα μπορούσε να είναι η συνέχεια σε μια σχολή και φιλοσοφία που εγκαθίδρυσε ο Οθωνας. Πήγε στον Ολυμπιακό, οπότε ούτε να συζητάμε τα συν και τα πλην.
Ένας άλλος θα μπορούσε να ήταν ο Μπάγεβιτς. Αυτός όμως είναι προπονητής της ΑΕΚ ζει στο δικό του κόσμο , πιστεύοντας ότι αν δεν χαρίσει ένα πρωτάθλημα στην, ΑΕΚ δεν μπορεί να αναζητήσει τη στέγη του αλλού. Ζει και αναπνέει για την επιτυχία της ΑΕΚ ,οπότε την αφήνουμε και αυτή την περίπτωση.
Άλλος; μα φυσικά ο Κούπερ. Μια προσωπικότητα που έχει τον σεβασμό σε όλες τις ηπείρους και σίγουρα θα μονοπωλούσε σε ενδιαφέρον τα ξένα μέσα ενημέρωσης αν αναλάμβανε προπονητής. Όταν έχεις περάσει από την Ιντερ, την Ισπανία , την Αργεντινή δεν θέλεις και τίποτα άλλο. Είναι προπονητής του Αρη όμως...
Ποιός μένει;Φυσικά ο Φερνάντο Σάντος. Ενας προπονητής που δεν εμπιστεύεται τον Ελληνα ποδοσφαιριστή, το έχει δηλώσει κατ 'επανάληψη, αλλά γνωρίζει πως να τον κουλαντρίσει. Μάνα στο αντιποδόσφαιρο και στην αμυντική τακτική, που ταιριάζει απόλυτα στον κακό και χωρίς προσόντα Ἐλληνα ποδοσφαιριστή. Με λίγα λόγια ιδανικός. Φθηνός, αλλά και ιδιότροπος, κλαψομούνης, αλλά δουλευταράς Χωρίς επικοινωνιακή λάμψη, αλλά γνώστης του ποδοσφαίρου.
Αναρτήθηκε από sportstriunfo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου