Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

foobar2000 ~ βασική εισαγωγή ~ μετατροπέας αρχείων ήχου

Περιεχόμενα

0. Εισαγωγή
1. Εγκατάσταση
2. Γραφικό περιβάλλον [GUI]
3. Βασικές ρυθμίσεις και μερικά ενδιαφέροντα πρόσθετα [components]
4. Αποκωδικοποίηση/αναπαραγωγή
5. Κωδικοποίηση: μετατροπή από φορμάτ σε φορμάτ
9. Σύνδεσμοι




0. Εισαγωγή

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, το foobar2000 είναι ένα «advanced audio player for the Windows platform». Με λίγο περισσότερα λόγια, είναι ένας ελβετικός σουγιάς διαχείρισης και αναπαραγωγής αρχείων ήχου στην πλατφόρμα των Windows. Πρόκειται για μοναδικό πρόγραμμα, που δεν έχει όμοιό του ούτε στην πλατφόρμα των Windοws ούτε σε άλλες πλατφόρμες.

Τί το κάνει να ξεχωρίζει:

Συν

* Πανάλαφρο.
* Καλοφτιαγμένο. Δεν κρασάρει, δεν βγάζει προβλήματα. Απλά κάνει τη δουλειά του.
* Native GUI. Δηλ. όψη σύμφωνη με το θέμα που προτιμάτε στα Windows, και όχι σαν κάτι ξένο που κόλλησε κατά ανεξήγητο τρόπο πάνω στην οθόνη.
* Τύποι αρχείων. Υποστηρίζει ό,τι φορμάτ βγάζει ήχο.
* Καρτελάκια (tabs). Για τις playlists αλλά και αλλού.
* Επεκτασιμότητα. Είναι κατά κάποιον τρόπο ο Firefox των προγραμμάτων αναπαραγωγής ήχου.
* Unicode. Πλήρης και σωστή υποστήριξη Unicode (από παλιά).
* Gapless. Σωστή υποστήριξη αναπαραγωγής χωρίς κενά (από παλιά).
* Kernel Streaming. Για παράκαμψη του κεντρικού μείκτη των Windows.
* Πληκτροσυντομεύσεις. Παραμετροποιήσιμες (και global) για τα πάντα.
* Converter. Θαυμάσιος και απλούστατος μετατροπέας από φορμάτ σε φορμάτ!
* CUE sheets. Πλήρης υποστήριξη για όσους προτιμούν τη μουσική τους σε μορφή CUE+Image.
* Custom tags. Φτιάχνει και διαβάζει ό,τι tag θέλετε.
* Μεγάλες playlists. Διαχειρίζεται με άνεση και με ελάχιστους πόρους πελώριες και πολλαπλές playlists.
* Ποιοτικά εργαλεία. Π.χ., το ABX Comparator, το Binary Comparator, κ.π.ά. για διάφορες δουλειές.
* Δωρεάν.

Όχι και τόσο συν

* Γλώσσα περιβάλλοντος. Υπάρχει μόνο στα αγγλικά. Δεν είναι μεταγλωττισμένο σε άλλες γλώσσες (και ούτε πρόκειται να μεταγλωττιστεί, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον).
* Βοήθεια και τεκμηρίωση. Με μια μικρή αναζήτηση θα βρείτε βοήθεια και τεκμηρίωση για τα πάντα στο foobar (και σε πολλές γλώσσες μάλιστα) αλλά το θέμα είναι ότι δεν βρίσκονται όλα συγκεντρωμένα κάπου, ιδίως αν λογαριάσουμε και τα components τρίτων προγραμματιστών. Είναι κάπως διασκορπισμένα από δω κι από κει.


Τα λειτουργικά συστήματα με τα οποία είναι συμβατό το foobar2000 είναι τα Windows 2000/XP/2003/Vista. Το πρόγραμμα θα το βρείτε να το κατεβάσετε στην επίσημη σελίδα του. Το αρχείο είναι μικρότερο από 2MB:

http://foobar2000.org/

Σημείωση

Η εισαγωγή αυτή δεν γράφτηκε για να σας κάνει να παρατήσετε το αγαπημένο σας πρόγραμμα και να αγαπήσετε το foobar. Άλλωστε, το foobar2000 δεν είναι από τα προγράμματα που ωφελούνται πολύ από τέτοια διαφήμιση. Όσοι ψάχνουν για τα πράγματα που προσφέρει το foobar και δεν τα βρίσκουν αλλού, κάποια στιγμή θα το βρουν. Δεν είναι άγνωστο πρόγραμμα!

Η εισαγωγή γράφτηκε κυρίως για εκείνους που:

Πρώτον, θέλουν ένα πρόγραμμα (κύριο ή βοηθητικό) που παίζει όλα τα φορμάτ ήχου.

Δεύτερον, θέλουν έναν εύκολο, ποιοτικό και δωρεάν τρόπο να μετατρέπουν από φορμάτ σε φορμάτ.




1. Εγκατάσταση

Η εγκατάσταση είναι καθαρή και διακριτική. Ένα πράγμα πρέπει να προσέξετε: στον εγκαταστάτη, κάτω από το Tools, έχει κάποια χρήσιμα εργαλεία που δεν είναι επιλεγμένα ~ επιλέξτε τα όλα!






2. Γραφικό περιβάλλον [GUI]

Αν θέλετε το foobar2000 μόνο για μετατροπέα ή για βοηθητικό πρόγραμμα αναπαραγωγής, μπορεί να μην σας ενδιαφέρει αυτό το μέρος (ή και το επόμενο).

Το γραφικό περιβάλλον του προγράμματος είναι κάπως σπαρτιάτικο, για κάποιους ίσως και άσχημο:




Αν δεν σας αρέσει αυτό που βλέπετε από πάνω, υπάρχουν δύο πολύ δημοφιλή εναλλακτικά GUI [Graphical User Interface].

Columns UI (foo_ui_columns)
Panels UI (foo_ui_panels)

Τα GUI αυτά προσφέρουν χρήσιμες επιπλέον δυνατότητες (π.χ., το Columns UI επιτρέπει τη γρήγορη (ανα)ταξινόμηση κατά στήλες) και, εξίσου σημαντικό, δέχονται πρόσθετα/επεκτάσεις [components] που δεν υποστηρίζονται από το βασικό GUI. Παράδειγμα τέτοιου component είναι το Album Art Panel, που προσθέτει τη δυνατότητα της εμφάνισης εξωφύλλων. Τα δημοφιλέστερα components που υποστηρίζονται από τα δύο αυτά εναλλακτικά GUI θα τα βρείτε στο παρακάτω λινκ, στο τμήμα Panel type components:

http://wiki.hydrogenaudio.org/index....Components_0.9

Η εγκατάστασή των εναλλακτικών GUI είναι απλή, ίδια με την εγκατάσταση όλων των components:

* Κατεβάζετε ένα αρχείο ZIP.
* Κλείνετε το foobar2000.
* Ρίχνετε τα περιεχόμενα του ZIP στον κατάλογο components του foobar. Στα Windows XP η θέση του καταλόγου αυτού είναι συνήθως:
C:\Program Files\foobar2000\components
* Ξανανοίγετε το foobar.
* Σας ρωτάει αν θέλετε να επιλέξετε το νέο γραφικό περιβάλλον. Απαντάτε!


Δύο λόγια για το Columns UI και το Panels UI


Columns UI

To Columns UI είναι το δημοφιλέστερο γραφικό περιβάλλον του foobar2000, δημοφιλέστερο κι από το βασικό. Είναι ευέλικτο, καλοφτιαγμένο και σταθερό. Αμέσως μετά την εγκατάσταση και χωρίς να προσθέσουμε ή να πειράξουμε τίποτα, είναι κάπως έτσι:

Έχει γίνει αλλαγή μεγέθους στην εικόνα. Κάντε κλικ σε αυτή τη μπάρα για να δείτε τη πλήρη εικόνα. Η αρχική εικόνα έχει διαστάσεις 683x341.


Το περιβάλλον που βλέπουμε είναι απʼ άκρη σʼ άκρη παραμετροποιήσιμο και, μέσα σε λίγα λεπτά, μπορεί να έρθει στα μέτρα του καθένα. Π.χ.:

* Αφαιρούμε/αναδιατάσουμε κάποια στοιχεία της γραμμής εργαλείων.
* Αφαιρούμε τις κεφαλίδες των στηλών.
* Βάζουμε ένα Album Art Panel αριστερά από την playlist.
* Βάζουμε τα καρτελάκια στο κάτω μέρος...

... και παίρνουμε αυτό:

Έχει γίνει αλλαγή μεγέθους στην εικόνα. Κάντε κλικ σε αυτή τη μπάρα για να δείτε τη πλήρη εικόνα. Η αρχική εικόνα έχει διαστάσεις 682x252.


Το θέμα των XP στο σκρήνσοτ είναι το Luna Element 5.1.


Panels UI

To Panels UI είναι σχετικά πρόσφατη δημιουργία και ίσως όχι τόσο σταθερό ακόμα όσο το Columns UI, αλλά έχει κερδίσει πολύ κόσμο μέσα σε λίγο χρόνο. Προσωπικά μου αρέσει που είναι έτσι συμμαζεμένο, αλλά δεν μʼ έχει κερδίσει επειδή το βρίσκω δύσκολο, σχεδόν ακαταλαβίστικο, στην παραμετροποίηση. Ιδού το Panels UI χωρίς κανένα επιπλέον component και μετά από δυο-τρεις ρυθμίσεις που πήραν μερικά δευτερόλεπτα:




Columns UI + Panels UI

Μια άλλη δυνατότητα είναι να συνδυάσουμε το Panels UI με το Columns UI. Π.χ., στην παρακάτω εντυπωσιακή κατασκευή χρησιμοποιούνται και τα δύο, μαζί με άλλα διάφορα πρόσθετα. Κάντε κλικ στη μικρογραφία για να τη δείτε στις πραγματικές διαστάσεις της:



Η σύνθεση είναι του tool++ από το Hydrogenaudio.org. Μπορείτε να την κατεβάσετε έτοιμη και τη χρησιμοποιήσετε, αλλά μάλλον θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε και το ίδιο θέμα (περιλαμβάνεται στο πακέτο μαζί με γραμματοσειρές) διότι ίσως να μη δείχνει τόσο όμορφη σε άλλα θέματα...


Για όσους θέλουν να δουν πόσο παραμετροποιήσιμη είναι η όψη αλλά και η λειτουργικότητα του foobar, το παρακάτω ατελείωτο τόπικ από το επίσημο φόρουμ είναι γαργαλιστικό. Αλλά προσοχή! Οι περισσότερες συνθέσεις που θα δείτε εκεί θέλουν υπομονή και χρόνο:

foobar2000 v0.9 appearance

Για ακόμα περισσότερα foobar:

http://images.google.com/images?q=foobar2000
http://customize.org/foobar/skins/popular




3. Βασικές ρυθμίσεις και μερικά ενδιαφέροντα πρόσθετα [components]

Ανάλογα με τη χρήση για την οποία ενδιαφέρεστε (κύριο πρόγραμμα μουσικής, βοηθητικό πρόγραμμα, tagger, μετατροπέας), ίσως χρειαστούν κάποιες ακόμα ρυθμίσεις. Αν το θέλετε για κύριο πρόγραμμα μουσικής, π.χ., θα επιλέξετε τα πάντα στο παρακάτω τμήμα των προτιμήσεων:

Έχει γίνει αλλαγή μεγέθους στην εικόνα. Κάντε κλικ σε αυτή τη μπάρα για να δείτε τη πλήρη εικόνα. Η αρχική εικόνα έχει διαστάσεις 732x527.



Στο τμήμα Media Library μπορούμε να πούμε του foobar σε ποιους καταλόγους βρίσκεται η μουσική μας, ποιους τύπους αρχείων θέλουμε να περιλάβει ή να αποκλείσει από τη βάση, κλπ.

Έχει γίνει αλλαγή μεγέθους στην εικόνα. Κάντε κλικ σε αυτή τη μπάρα για να δείτε τη πλήρη εικόνα. Η αρχική εικόνα έχει διαστάσεις 732x527.



Μπορούμε να συνεχίσουμε να ρυθμίζουμε και να παραμετροποιούμε κι άλλα πράγματα, π.χ., τα φίλτρα DSP:

Έχει γίνει αλλαγή μεγέθους στην εικόνα. Κάντε κλικ σε αυτή τη μπάρα για να δείτε τη πλήρη εικόνα. Η αρχική εικόνα έχει διαστάσεις 732x527.




Αλλά αυτά ξεφεύγουν προς το παρόν από τον σκοπό τούτης της μικρής εισαγωγής.

Οπότε, θα κλείσω αυτό το κομμάτι αναφέροντας δειγματοληπτικά μερικά από τα πιο χρήσιμα ή καλοφτιαγμένα components που χρησιμοποιώ:


Δείγμα χρήσιμων ή καλοφτιαγμένων components

* ALAC decoding. Για τον μη απωλεστικό κωδικοποιητή ήχου της αγαπητής Apple.
* Album Art Panel. Για να βλέπετε τα εξώφυλλα (θέλει Columns UI).
* Audioscrobbler. Για τους φίλους του Last.fm. Από τον προγραμματιστή του Mp3tag.
* Autoplaylist Manager. Παράγει αυτόματα playlists με βάση προκαθορισμένα κριτήρια. Δεν έχει πολύ εύχρηστο interface ακόμα.
* Bauer stereophonic-to-binaural DSP. Μετατρέπει το στερεοφωνικό σήμα σε διωτικό [binaural], για ξεκούραστη ακρόαση με ακουστικά.
* Columns UI. Ίσως το δημοφιλέστερο γραφικό περιβάλλον για foobar2000.
* Database Search. Πολύ γρήγορη και πολύ ευέλικτη αναζήτηση.
* Discogs Tagger. Μεταδεδομένα από το Discogs. Το foobar2000, μέσω αυτού του προσθέτου, είναι είναι από τα λίγα προγράμματα που μπορούν να τραβήξουν μεταδεδομένα (αλλά και εξώφυλλα, οπισθόφυλλα κλπ.) από το Discogs!
* iPod Manager. Ό,τι λέει το όνομα. Καλοφτιαγμένο. Από τον δημιουργό του Columns UI.
* Kernel Streaming. Παρακάμπτει τον κεντρικό μείκτη των Windows, επιτρέποντας μπιτ προς μπιτ αναπαραγωγή, χωρίς αναδειγματοληψία.
* Monkeyʼs Audio decoding. Ό,τι λέει το όνομα.

Για περισσότερα components, δείτε το σχετικό λήμμα στο βίκι του προγράμματος:

http://wiki.hydrogenaudio.org/index....Components_0.9




4. Αποκωδικοποίηση/αναπαραγωγή

Το foobar2000 παίζει σχεδόν τα πάντα. Κι αν δεν παίζει κάτι αμέσως μετά την εγκατάσταση, θα υπάρχει component για να το παίξει. Δύο τέτοια components είναι η αποκωδικοποίηση Monkeyʼs Audio και η αποκωδικοποίηση ALAC (Apple Lossless Audio Codec: βρίσκεται σε container MP4 ή MOV και έχει κατάληξη M4A ή MOV). Βρίσκονται και τα δύο στη σελίδα των επίσημων components του προγράμματος:

foobar2000 components

Η εγκατάσταση γίνεται όπως και σε όλα τα άλλα components: κατεβάστε το αρχείο ZIP, κλείστε το πρόγραμμα, ξεπακετάρετε το αρχείο DLL μέσα στον κατάλογο components του foobar2000, ξανανοίξτε το πρόγραμμα.

Για ακόμη περισσότερους αποκωδικοποιητές (Matroska, OptimFROG, TTA κλπ.) ακολουθήστε τα λινκ στη σελίδα του βίκι με τα components, τμήμα Input:

http://wiki.hydrogenaudio.org/index....Components_0.9




5. Κωδικοποίηση: μετατροπή από φορμάτ σε φορμάτ

Μόνο και μόνο για τον μετατροπέα του, το foobar2000 αξίζει να βρίσκεται σε ένα σύστημα Windows. Κατά τη γνώμη μου, κάνει την απλούστερη και ποιοτικότερη δουλειά, τουλάχιστον μεταξύ των δωρεάν προγραμμάτων. Για τη χρήση του μετατροπέα, χρειάζονται πρώτα δύο πράγματα:

1. Να βρούμε τους κατάλληλους κωδικοποιητές (δεν περιλαμβάνονται, για λόγους αδειών, ευρεσιτεχνιών κ.ά.)
2. Να φτιάξουμε κάποια προφίλ, αν δεν μας κάνουν τα προεπιλεγμένα.


Λίγο αναλυτικότερα:


Βήμα 1ο

Είναι απλό. Ιδού τί χρειάζεται για να «εγκαταστήσουμε» τρεις από τους δημοφιλέστερους κωδικοποιητές ήχου:

MP3. Για κωδικοποίηση σε MP3 χρησιμποιούμε τον κωδικοποιητή ανοιχτού κώδικα LAME.

* RareWares - MP3
* Πατάμε το λινκ bundles και διαλέγουμε την τελευταία σταθερή έκδοση του LAME ~ ούτε την beta ούτε την alpha!
* Ανοίγουμε το ZIP και ρίχνουμε το αρχείο lame.exe μέσα στον κατάλογο του foobar2000.

AAC. Κωδικοποιητής με καλύτερη απόδοση από οποιονδήποτε κωδικοποιητή MP3, αλλά χωρίς την καθολική συμβατότητα του MP3. Ενδιαφέρουσα περίπτωση αν έχετε iPod και δεν σας νοιάζει αν θα παίζουν και αλλού τα αρχεία. Εδώ θα χρησιμοποιήσουμε την υλοποίηση AAC της Nero, η οποία διατίθεται δωρεάν.

* Nero Digital Audio
* Κατεβάζουμε το αρχείο ZIP.
* Το ανοίγουμε. Μέσα στον κατάλογο win32 έχει ένα αρχείο neroAacEnc.exe. Το ρίχνουμε στον κατάλογο του foobar2000.

FLAC. Ανοιχτού κώδικα μη απωλεστικός κωδικοποιητής ήχου. Μαζί με τον WavPack, επίσης ανοιχτού κώδικα, ό,τι καλύτερο υπάρχει σήμερα. Τείνει να καταστεί το MP3 των μη απωλεστικών κωδικοποιητών ήχου, κυρίως χάρη στην ελαφράδα του (πολύ οικονομική αποκωδικοποίηση), και υποστηρίζεται ευρέως από συσκευές hardware. Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ενσωματωμένος στην επόμενη έκδοση του OS Χ της Apple (10.5), πράγμα που θα του δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση.

* FLAC - Download
* Ακολουθούμε το λινκ FLAC for Windows (command-line tools only).
* Κατεβάζουμε το τελευταίο από τα αρχεία ZIP (π.χ., για την έκδοση 1.2.0, το flac-1.2.0-win.zip).
* Ανοίγουμε το ZIP. Στον κατάλογο bin έχει ένα αρχείο flac.exe. Το ρίχνουμε στον κατάλογο του foobar2000.

Σημείωση

Ο κατάλογος του foobar2000, μέσα στον οποίο ρίχνουμε τους κωδικοποιητές, είναι συνήθως:
C:\Program Files\foobar2000

Αν προτιμάμε, γίνεται να βάλουμε τους κωδικοποιητές (lame.exe, flac.exe) σε άλλη θέση. Την πρώτη φορά που πάμε να μετατρέψουμε, το foobar, μη βρίσκοντας τον κωδικοποιητή στον κατάλογό του, θα μας ρωτήσει πού βρίσκεται. Του λέμε μία φορά τη θέση, και μετά τη θυμάται.


Βήμα 2ο

Αν δεν μας κάνουν τα προεπιλεγμένα προφίλ, είναι εύκολο να φτιάξουμε ένα δικό μας. Έστω ότι έχουμε ένα φορητό εμπιθρήφωνο και ότι θέλουμε αρχεία MP3 μικρότερου όγκου από τον όγκο που δίνει η ποιότητα V2 του LAME. Πάμε Files, Preferences, Converter, και πατάμε Add New:

Έχει γίνει αλλαγή μεγέθους στην εικόνα. Κάντε κλικ σε αυτή τη μπάρα για να δείτε τη πλήρη εικόνα. Η αρχική εικόνα έχει διαστάσεις 732x527.


Έπειτα διαλέγουμε MP3 (LAME), ορίζουμε την ποιότητα που θέλουμε (εδώ V5, που μας δίνει αρχεία γύρω στα 130kbps) και πατάμε OK.

Έχει γίνει αλλαγή μεγέθους στην εικόνα. Κάντε κλικ σε αυτή τη μπάρα για να δείτε τη πλήρη εικόνα. Η αρχική εικόνα έχει διαστάσεις 555x530.



Βήμα 3ο

Φορτώνουμε στο foobar τα αρχεία που θέλουμε να μετατρέψουμε, τα επιλέγουμε, κάνουμε δεξί κλικ, Convert και επιλέγουμε από το επόμενο μενού:

Έχει γίνει αλλαγή μεγέθους στην εικόνα. Κάντε κλικ σε αυτή τη μπάρα για να δείτε τη πλήρη εικόνα. Η αρχική εικόνα έχει διαστάσεις 683x341.


Διαλέγουμε τον κωδικοποιητή και το προφίλ που θέλουμε, και πατάμε OK.




Σημείωση 1η για τον μετατροπέα: MP3 tags, ID3v2.3 και ID3v2.4

Για τα μεταδεδομένα των αρχείων MP3 το foobar χρησιμοποιεί ID3v2.4, που είναι ανώτερη προδιαγραφή από την ID3v2.3 αλλά δεν υποστηρίζεται άψογα από κάποια άλλα προγράμματα και συσκευές. Αν συναντήσετε προβλήματα με την ανάγνωση των tags από άλλα προγράμματα και συσκευές, ίσως χρειάζεται να επιλέξετε το ID3v2 Writer Compatibility Mode. Θα το βρείτε εδώ: Files, Preferences, Advanced, Tagging, MP3.


Σημείωση 2η για τον μετατροπέα: CUE+Image

Όταν έχουμε ένα μεγάλο αρχείο MP3, FLAC, APE κλπ. που συνοδεύεται από ένα αρχείο CUE με ίδιο όνομα, αρκεί να φορτώσουμε στο foobar το αρχείο CUE, και θα δούμε αμέσως τα κομμάτια στα οποία χωρίζεται το μεγάλο αρχείο. Έπειτα, λέμε του προγράμματος να παίξει τα κομμάτια, να τα μετατρέψει κλπ.

Σε περίπτωση που δεν συμβαίνει τίποτα όταν φορτώνετε το CUE, κάντε το εξής:

Ανοίξτε το αρχείο CUE με το Notepad και βεβαιωθείτε ότι το όνομα του αρχείου MP3, FLAC, APE κλπ. είναι σωστά γραμμένο στη γραμμή που αρχίζει με τη λέξη FILE. Αν δεν είναι σωστό, διορθώστε το. Π.χ.:

Αν το αρχείο FLAC λέγεται:

Radiohead - Kid A.flac

... τότε η γραμμή στο CUE πρέπει να λέει:

FILE "Radiohead - Kid A.flac" WAVE

... και όχι, ας πούμε:

FILE "Radiohead - Kid A.wav" WAVE


Σημείωση 3η για τον μετατροπέα: Transcode Warning

Όταν πάμε να μετατρέψουμε από απωλεστικό φορμάτ σε απωλεστικά φορμάτ (μερικά κοινά απωλεστικά (lossy) φορμάτ: MP3, MP4 (AAC), Ogg Vorbis, WMA) το foobar βγάζει μια προειδοποίηση ότι αυτό δεν είναι καλό για την ποιότητα:



Είναι κάτι που πρέπει να το έχουμε υπόψιν, και το foobar καλά κάνει και μας το θυμίζει, αλλά καμιά φορά καταντάει κουραστικό. Αν θέλετε να απενεργοποιήσετε αυτά τα παράθυρα διαλόγου, πηγαίντε Files, Preferences, Advanced, Converter, και αποεπιλέξτε το Show transcoding warnings.




9. Σύνδεσμοι

* foobar2000
* foobar2000 FAQ ~ Για όσους λένε ότι το foobar έχει καλύτερο ήχο από άλλα προγράμματα. ΔΕΝ ισχύει!
* foobar2000 FAQ στο βίκι του προγράμματος
* foobar2000 change log ~ Είναι καθαρογραμμένο και δίνει μια ιδέα για τις δυνατότητες αλλά και την δραστήρια εξέλιξη του προγράμματος.
* The foobar2000 wiki
* Running foobar in Linux, Alien Cats crossbreeding with Penguins ~




Αλλαγές

* 2007-08-14. tooleJrawr04 1.1, Album Art Panel, Discogs Tagger, μικροπροσθήκες ....
* 2007-08-10. Μικροαλλαγές, μικροδιορθώσεις
* 2007-08-08. Μικροαλλαγές, Σημείωση 3η για τον μετατροπέα: Transcode Warning

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου